UR6GWZ
Сайт детских и молодежных радиостанций
Главная | Звернення до начальників дитячих радіостанцій - Форум | Регистрация | Вход
Пятница
19.04.2024
15:48
Приветствую Вас Гость | RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Обсуждаем вопросы по радиоспорту » Темы форумов » Звернення до начальників дитячих радіостанцій (Ппроблеми дотримання Регламенту, Правил та Положення)
Звернення до начальників дитячих радіостанцій
ut2htДата: Вторник, 20.03.2012, 08:55 | Сообщение # 1
Группа: Удаленные





Шановні колеги!

Приводом для написання даного звернення стала загрозлива ситуація, що склалася в середовищі радіоаматорських колективів, де до радіоаматорства залучені діти.

Кожен звіт за змагання завершується словами "Засвідчую, що в даних змаганнях мною дотримувалися вимоги Регламенту радіоаматорського зв'язку, Правила з радіоспорту та Положення про змагання".
А що насправді?
Скільки "бульдозерів" (більше 200 Вт) в ефірі під час змагань? Дійшло до того, що навіть в тренувальних змаганнях "Школи радиста" ці "бульдозери" присутні. Щоб не називати ці станції, достатньо подивитися на результати планових змагань – як мінімум, перша десятка.

Правила з радіоспорту і Положення не передбачають роботу дорослих в дитячих командах (крім випадків, коли це передбачено в окремих змаганнях). Будь-яка допомога тренера (крім перемикання антенно-фідерних пристроїв та настроювання вихідного каскаду – це техніка безпеки) заборонена.
А що маємо? Безпосередня робота дорослих мікрофоном, постійне суфлювання, контроль повторів… Дітям відводиться роль для озвучення номера.

Приїхали!!! Суцільний маразм, а не дитячі!!! змагання.

Дуже хотілося б побачити призерів і переможців на очних змаганнях. Правда, деяких вже доводилося бачити. І переконався в тому, що написав вище.
За 25 років роботи в групі організаторів змагань, суддівства довелося багато чого побачити. Багатьох з вас знаю особисто. І от виникають запитання:
Заради чого всі ці порушення?
Кого обдурюємо?
Що будемо мати далі?

Для виправлення ситуації, що склалася пропонується наступна схема дій:
1. Кожен виконує вимоги Регламенту, Правил і Положення. Це основний пункт і він є найбажанішим.
Для тих, в кого совість дозволяє порушувати пункт 1:
2. Повідомлення у вищестоящі органи управління освітою про значні прогалини у навчально-виховному процесі та відповідність займаній посаді.
3. Повідомлення у правоохоронні та силові структури про порушення чинного законодавства щодо законності придбання та використання радіопередавальних пристроїв.

Думаю, що до пунктів 2 і 3 діло не дійде.

На сьогодні технічні можливості дозволяють провести відеозйомку роботи команди під час змагань (практично всі фотоапарати та частина мобільних телефонів з великими об'ємами пам'яті). Це стане беззаперечним доказом самостійності роботи дітей.
Тут же під час змагань відзнімається задіяна технічна база – від оператора і трансивера по фідеру до антени.

Сподіваюся на розуміння і підтримку.
Запрошую до дискусії у форумі на сайті UR6GWZ, де проблеми вже частково обговорювалися.

З повагою Микола Філенко, начальник UR4HYE


Сообщение отредактировал ut2ht - Вторник, 20.03.2012, 09:01
 
UU4JQR_DmitryДата: Среда, 21.03.2012, 16:52 | Сообщение # 2
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 6
Репутация: 0
Статус: Offline
Поддерживаю данное предложение. Для станций которые претендуют на призовое место видео и аудиозапись предоставляется в судейскую коллегию в обязательном порядке. Дабы сохранить в тайне мастерство и тактические действия, коллегия не имеет право передавать видео аудиозапись в третьи руки.(авторское право)
 
ut2htДата: Среда, 21.03.2012, 23:50 | Сообщение # 3
Группа: Удаленные





Сьогодні посидів на контролі - зробив аудіозапис змагань та письмові нотатки. Днів за два-три систематизую і викладу тут порушення. Також конвертую в mp3 для підтвердження запис. Особливо для тих, хто буде протестувати. Можна виставити для прослуховування. Список для зняття з заліку теж підготую. В редакцію "Радіоаматора" теж відправлю.
Скажу одразу: враження невтішне - у частини начальників радіостанцій поняття совісті відсутнє. А жаль. Доведеться задіяти пукти 2 та 3. Але це чесно з моєї сторони - не треба тримати нас всіх за "лохів".
Станції, звіти яких відправлені "для контролю" (поза заліком) в списках не фігуруватимуть.
 
UU4JQR_DmitryДата: Четверг, 22.03.2012, 12:07 | Сообщение # 4
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 6
Репутация: 0
Статус: Offline
Очень правильное решение. Слушал тест из дома, полно "детских" голосов. Некоторые станции я принимал с уровнем 59+40 на обыкновенный диполь. Нюанс еще такой в положении указанны частоты в частности 7060-7100. А в тесте народ работал от 7040. Это ошибка в положении и ли массовое игнорирование положения?
 
ut2htДата: Вторник, 10.04.2012, 11:31 | Сообщение # 5
Группа: Удаленные





Раніше практика суддівства змагань ЮТ була досить жорстка, але справедлива щодо дотримання Регламенту, Правил і Положення. Полягала вона в наступному.
На адресу головної суддівської колегії поступали листи, магнітофонні записи від учасників змагань та від суддів-контролерів з переліком порушень. Далі складався загальний список.
Перед початком перевірки звітів головний суддя зачитував зміст порушення, не називаючи позивного. Шляхом голосування приймалося рішення щодо названого факту. І так по всьому списку. Потім проводилося оголошення "героїв" порушень, по яких прийнято рішення "знято з заліку". Одного разу після проведення такої процедури виявилася в числі знятих радіостанція, начальником якої був головний суддя. Це була UU4JWR. І Лев Павлович Гринюк беззаперечно сприйняв дане рішення.
В змаганнях 21.03 зафіксовані наступні порушення, щодо яких треба приймати рішення:
- робота дорослого мікрофоном (гарантоване підтвердження записом) - 1 позивний;
- робота начальника в команді (суфлювання, ... гарантовано записом) - 5 позивних;
- робота за межами відведених частот - 2 позивних (тут станції, що працювали на загальний виклик на частоті маяка) ; окремо треба говорити за частоти до 7060 (можливо це штучне обмеження для станцій України, хоч в такому випадку рівні умови для стнцій з Росії).
- по потужності рішення прийматимуть відповідні служби.
Вискажіть свою думку.

Добавлено (10.04.2012, 11:31)
---------------------------------------------
Ну ось і маємо!!!
Не вистачило мужності (чи совісті) в начальників визнати свої порушення.
UR4CXX, UU4JWR, UU2JWA, UR4CYA, UR4EYN, UT0AZA 21.03 порушували Регламент, Правила і Положення. Завищена потужність дозволила прослуховувати все, що відбувалося в приміщенні станції.
Явно завищеною потужністю працювали UR9GXJ, UT2GWW, UR4NWG, UR4SXA - конкретний список станцій буде передано в Державний центр радіочастот для реакції.
Що? Дуже жорстко? Буде ще жорсткіше, якщо й далі будуть порушення.
Так що можна починати демонтувати і виносити з приміщення станціїї те, що не повинно там бути. Інакше це зроблять з великим задоволенням зацікавлені служби.

Той, хто ображається, нехай запитає себе: - Чи не ображаються сотні дітей, які чують в ефірі зневагу до себе, яких обдурюють дорослі дяді.

Вихід один. Він безкомпромісний - всі працюємо згідно Регламенту, Правил і Положення.

 
AlДата: Вторник, 17.04.2012, 18:07 | Сообщение # 6
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Добридень, шановні колеги!
Проблеми, висвітлені Миколою Філенком, дійсно існують. Де ж вони взялись? І чи все було гаразд у старі добрі часи?
Маючи за плечима більше 40 років радіоаматорського стажу можу впевнено стверджувати, що проблема QRO виникла не сьогодні, а, мабуть, одночасно із поділом радіоаматорів на категорії та введенням для них обмежень потужності випромінюваного радіостанцією сигналу. Недарма кажуть, що заборонений плід солодкий. І хто з нас не грішив, переступаючи часом ці обмеження? Свого часу і я перехворів цією хворобою. Років з двадцять п'ять тому використовували на колективній радіостанції СТК ДТСААФ передавач Р-641 з антеною дельта на діапазонах 3,5 - 21,0 мГц. Після двох років сумнівного задоволення від такої роботи, коли навіть вимкнуті лампи денного світла в апаратній загорялись в унісон з роботою ключа і весь світ відповідав з першого разу, побачили, що всохли високі тополі, які рядочком росли вздовж дороги і між якими висіла наша дельта. Причому, найближчі до обох вершин дельти всохли повністю, а дальші - відповідно приблизно на 2/3, 1/3 і т.д. від своїх верхівок. На превеликий жаль гинуть не тільки дерева. Ми знаємо скільки радіоаматорів уже немає поряд з нами... І фактор QRO та паяння без належної вентиляції не слід виключати з можливих причин їхніх хвороб та передчасного переходу в інший світ.
Висновок про те, що санітарні норми допустимих рівнів високочастотного випромінювання мають дотримуватись будь-якими передавачами, більше ніж очевидний. Робота великою потужністю на дитячих колективних радіостанціях НЕДОПУСТИМА, оскільки несе в собі потенційну загрозу здоров’ю дітей!
Але багато-хто з наших радіоаматорів сьогодні на такі факти не зважає, для них і попередження МОЗ на цигаркових пачках не указ, а Р-641 то вже ніби дитяча забавка, бо є “Вяз”, ГУ-5Б і ще дещо інше, спроможне видати від 5 до 30 кВт. І саме смішне в цьому те, що цими потужностями хизуються наввипередки не в полюванні на DX (хай би вже), а в звичайних балачках на відстань, як кажуть “через городи”.
Уже майже 20 років використовую і вдома і на колективній радіостанції підсилювач на 3-х ГУ-50. Переконався, що маючи ефективні антени, цього абсолютно достатньо як для повсякденної роботи в ефірі, так і в дитячих змаганнях.
Що ж нам робити, коли встановлені правила роботи в ефірі та норми радіоаматорської етики багатьма радіоаматорами не дотримуються, а закон не діє. Не діє, бо процвітає вседозволеність, хамство та цинізм по відношенню до ближнього як в суспільстві в цілому, так і в ефірі зокрема. Згадайте лишень перлини ненормативної лексики та цинічних анекдотів представника “золотого фонду ham radio України (http://uarl.com.ua/gold-ham-radio/uy5uw.htm), колишнього голови кваліфікаційно-дисциплінарної комісії секції КХ Київського міського радіоклубу Сівакова С.Т. (UY5UW/a), які постійно звучать в ефірі. І це можуть слухати наші діти. Цікаво мені, чи підписав би він клопотання в колишню ДІЕ про закриття власної р/ст. за висловлювання, які принижують гідність Людини? І куди подітися нашим діткам під час тренувальних тестів, коли дорослі дяді, які давно забули своє радіоаматорське дитинство, вперто не бажають звільнити для дітей частину діапазону всього лише на одну годину один раз в тиждень? І коли вже проснеться совість у деяких наставників, які сповідують принцип “перемога будь-якою ціною”?
Усі ці наші радіоаматорські проблеми вже по своїй суті не проблеми, а спроектована на наше радіоаматорське середовище хвороба усього нашого суспільства. Виникає питання чи спроможна взагалі наша влада навести порядок в державі в цілому і, в тому числі, в радіоаматорському середовищі. Переконаний, що це повинна робити влада, бо Бо якби ми усі були свідомі того, що маємо дотримуватись вироблених людством протягом декількох останніх тисячоліть норм і правил цивілізованого співіснування та Божих заповідей, то непотрібні були б нам ні закони, ні поліція, ні тюрми, ні суди, ні різного роду інспекції, в тому числі і ДІЕ. Думаю, що спроможна, але тільки з нашої подачі і з нашою допомогою. Блюдечка з голубими вінцями, на якому нам хтось має принести Порядок, не буде! Шаблями на зразок п.п.2, 3 Програми М.Філенка розмахувати недоцільно і небезпечно. Можна отримати судовий позов за наклеп. Отже, нами самими мають бути відпрацьовані такий Статут ЛРУ, такий Регламент аматорського зв’язку, такі Правила та Положення про змагання і їх суддівство, такі механізми контролю за дотриманням усіма без виключення вказаних нормативів, які враховували б інтереси усіх радіоаматорів (в тому числі любителів QRO та QRP) та не давали жодних шансів на успіх любителям нечесної гри.
З повагою до усіх і надією на конструктивні пропозиції, Олександр Семенюк UT7XM and UR4XWM. Усім 73!
 
ut2htДата: Суббота, 22.09.2012, 00:58 | Сообщение # 7
Группа: Удаленные





Доброго дня всім!
Повідомлення Олександра UT7XM викликає в мене двояке розуміння проблеми і шляхи її вирішення.
Я зовсім не боюся судових позовів з приводу наклепів, бо таких немає. Навпаки - є всі підтвердження вказаних мною порушень. І жоден начальник не осмілився довести протилежне.
Проблема в іншому. Мене переконують не робити різких дій, щоб не "завалити дитячий радіозв'язок". Але хіба те, що робиться в дитячих змаганнях можна назвати ДИТЯЧИМИ ЗМАГАННЯМИ?
Про шкідливість QRO я не став нічого писати, бо це ніяк не впливає на горе-лідерів, які отримавши лист-звернення і далі "бульдозерами" топчуться по справді дитячих станціях. Підтвердженням цього були Дніпропетровські змагання. Подивимося ще на Сумські.
Пункти 2 і 3 все-таки доведеться виконувати. Втрата "бульдозерів" дозволить працювати дитячим станціям, які зараз просто ігнорують такі змагання.
Але ще одна проблема - робота начальників в команді. Уявіть собі контрольну чи екзамен, де вчитель все розв'язує і передає учням для переписування. Приблизно так працюють наші лідери-порушники.
Ніяких конструктивних пропозицій я не бачу крім тих, що передбачені нормативними документами та законодавством.
73!

Добавлено (22.09.2012, 00:58)
---------------------------------------------
З новим навчальним роком, шановні колеги!

Завершальним етапом попереднього навчального року були всеукраїнські змагання, що проводилися в Херсонській області 17-24 липня.
Окремо хотілося б зупинитися на очно-заочних, які проводилися 18 липня.
Рішення про участь саме в цих змаганнях (готувалися дві команди в основному до очних, а про ці якось і не думали) визріло за кілька днів до виїзду з дому за активної і наполегливої агітації Бали О.В. (за що дуже йому вдячні!). Були сумніви, бо не було практики виїзної роботи. Та й апарат Icom706MK2G лежав у сейфі, бо не було нагоди його освоїти, а до цього з подібними трансиверами не доводилось працювати. От було прийнято рішення: повеземо трансивер і з допомогою колег будемо освоювати.
Антену (трикутник) підготували у вигляді конструктора на скрутках. Полотно розрахували і наміряли з трьох кусків польового провода - цілого не було. Кабель РК75-4-11 (22 м) з штекером (це була єдина пайка). В якості ізоляторів пластинка склотекстоліту та "горішки". Ще був наміряний диполь. В якості розтяжок поліпропіленовий шпагат в оболонці з штучного волокна. Антена збиралася на "точці".
По приїзду в "Експрес" Діма Бала виставив на трансивері споживаний струм 10А в режимі фазової модуляції. В режимі SSB було десь 7-7,5А. Це при тому, що при відсутності сигналу з мікрофона споживаний струм був близько 5А. Реальну потужність на виході за таких умов заміряю при нагоді на еквіваленті. В якості блока живлення 4 акумулятори 7А/ч від комп'ютерного безперебійника з комутаційними провідниками та запобіжником на 10А. Скажу відразу, що акумуляторів на дві години роботи вистачило повністю. В декого, хто використовував 2 акумулятори, були проблеми під кінець змагань.
17.00 старт. Після проведеного QSO з UR4SXA сумніви щодо роботоздатності антени розвіялися. Андрій працює, а ми з Валерієм спотерігаємо, фотографую. Оскільки серед очних учасників підводиться індивідуальний залік, то працює один учасник 1 годину, а ще годину - другий.
17.10 - 15 QSO,17.13 - 18 QSO, 17.16 - 19 QSO, 17.21 - 20 QSO, тобто з 13 по 20 ( 7 хвилин) всього 1 QSO. В цей час підключалися кілька російських станцій, які участі не брали. Далі темп підвищується. Включаються нові станції (дехто навіть після 18.00).
За годину проведено 51 QSO. Резерв не використано - навіть не з усіма очними учасниками проведено зв'язки в усіх мінітурах.
Андрія замінює Валерій. Валерій працює не так впевнено. Щоб не заважати, вирішив провідати сусідню станцію. Карта є. І позначена точка сусідів. За 10 хвилин до завершення тесту повертаюся. На підході почув, що Валерій передав 96 номер. Невже почулося? Ні! 97, 98...
До чого вся ця лірика?
Шановні колеги, чи не виникали у вас запитання:
- Чому я навчив дітей, що довірилися мені? Чи згодиться це їм у житті? Що скажуть вони про мене через 3, 5, 10, 20 років? Чи захотять вони привести своїх дітей до мене на гурток?
Перелік можете продовжити. Коли дасте відповідь на такі запитання, то, можливо, перестанете обдурювати цих дітей. Якщо вистачить розуму зробити правильні вмсновки, то тему можна буде закрити. Навіть видалити з форуму.
73!
P.S. UR4HYE більше немає. Наш позивний UR7HWC.
 
finickДата: Четверг, 13.03.2014, 13:43 | Сообщение # 8
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Пройшло два роки. "Застужені", а не заслужені начальники продовжують порушувати Регламент, Правила і Положення.
Настав час переходити до пунктів 2 та 3 Звернення.
 
Форум » Обсуждаем вопросы по радиоспорту » Темы форумов » Звернення до начальників дитячих радіостанцій (Ппроблеми дотримання Регламенту, Правил та Положення)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz